Od 14 lat mieszkam we Wloszech, w Toskanii. Z wyksztalcenia jestem
filologiem wloskim. Studiowalam na Uniwersytecie Warszawskim,
wyjezdzalam do szkol we Florencji, Rimini i do Centrum Studiow
Europejskich w Pordenone.
Od 2001 roku pracuje w lokalnym Radio
Diffusione Pistoia, zajmuje sie przygotowywaniem wiadomosci dla moich
rodakow (program Up Magazine). W ciagu roku jezdze na przerozne targi
rekodzielnictwa (i nie tylko) odbywajace sie w Toskanii oraz innych
wloskich regionach. Wystawiam robiona przez mnie drewniana bizuterie. W
wolnym czasie zajmuje sie tlumaczeniami ksiazek prof. Arnolda
Ehret'a.
Wpolpracuje z gazeta "W piekarni.W cukierni", Bio Kurierem
oraz portalem kulinarnym Cooklet, Student gotuje.pl, Bosamama.pl,
Rozkwitalnia.pl, Via Giulia, dla ktorych pisze o
toskanskiej lub wloskiej kuchni. W gazecie "La Rivista" odpowiadam za
dzial kulinarny.
Jestem autorka ksiazek pt. Smaki Toskanii oraz Slodkie pieczone kasztany.
Prowadze blogi:
Moja Toskania,
Turysta w Toskanii,
Polacy we Wloszech.
A na co dzien jestem mama 4 - letniej Julci.
Zapraszam
do wspolpracy Biura Podrozy organizujace wycieczki do Toskanii. Dla
grup turystycznych oferuje na miejscu prelekcje na temat kuchni
toskanskiej. Nie posiadam licencji przewodnika, nie moge wiec oprowadzac
po zadnym miescie.
Na konkretne zlecenia pisze artykuly zwiazane z Wlochami oraz przede wszystkim z Toskania.
Moj email: aleksandra.seghi@email.it
Bardzo prosze o pisanie bez uzycia polskich literek. Uzywam wloskiego systemu operacyjnego i
zamiast polskich literek przychodza do mnie kropki, przecinki i inne
znaczki. To bardzo wazne, gdyz ulatwia mi czytanie Waszym maili.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz